Kampioenschapsclubmatch 2023 (KCM) aankondiging

Op zaterdag 15 april wordt de kampioenschapsclubmatch van de SHKN gehouden. 
Voor een kampioenschapsclubmatch kunnen alle Siberian Husky’s worden ingeschreven, die in het bezit zijn van een officiële stamboom, ook van niet-leden. 
Cryptorchide reuen (reuen waarbij een of beide teelballen niet zijn ingedaald), gecastreerde reuen en honden met een besmettelijke aandoening mogen niet meedoen. Sinds enige jaren is het wel toegestaan loopse teven aan te melden. 
Als u met meerdere honden naar de show komt, worden volgens de Gezondheids- en Welzijnswet voor Dieren (GWWD) strikte voorwaarden gesteld aan het vervoer zoals het vervoermiddel, de hoeveelheid dieren per vervoermiddel en de gesteldheid van de dieren. Tevens kan sinds enige jaren door de bevoegde instanties bij een vervoer van meer dan 5 huisdieren binnen de Europese Unie, dus ook binnen Nederland, een recente (minder dan 24 uur oude) gezondheidsverklaring van een dierenarts worden gevraagd. 
Honden in te matige conditie (b.v. ondervoed) of die niet in adequate behuizing worden aangevoerd, zullen niet tot de keuringen worden toegelaten. 

De honden kunnen in verschillende klassen ingeschreven worden, al naar gelang hun leeftijd. Op de dag van de show moet de desbetreffende leeftijd bereikt zijn. Veteranen van 8 jaar en ouder mogen in de veteranenklas ingeschreven worden en dingen daardoor ook mee naar de eretitel Beste van de Kampioensclubmatch. Een Siberian Husky kan er tot op hoge leeftijd goed uitzien en dus nog hoog scoren. (Zie KR v.d. RvB Artikel IV.16) Honden die reeds kampioen zijn, kunnen in de kampioensklasse ingeschreven worden. Wel moet de eigenaar de papieren meesturen waaruit blijkt dat de desbetreffende hond kampioen is. Honden, die eigendom van de fokker zijn en tenminste 9 maanden oud, mogen in de fokkersklasse uitkomen. De koppelklasse is voor 2 honden (een reu en een teef, van dezelfde eigenaar) die heel veel op elkaar lijken en reeds ingeschreven zijn in een andere klasse. Puppy’s en jonge honden van 4 tot 9 maanden mogen meedoen tegen een gereduceerde prijs. Deze hondjes doen niet mee aan de erekeuring voor de Beste van de Show. Iedere inschrijver krijgt naast de beschrijving een aandenken aan deze dag. 
De Besten van de klassen krijgen een prijs. De Beste reu en teef krijgen een extra prijs. 
Verder zijn er nog wisselbekers te verdienen: de Best in Show (BIS) krijgt de SHKN-Beker, de beste zelfgefokte hond de Green-Beret-Beker en de beste sledehond de Mushing-Holland-Beker. Een goede reden om allemaal in te schrijven voor deze leuke, fijne, gezellige en leerzame dag. 

Verdere info volgt nog

Scroll naar boven