Shaman Tree

Ik heb de volgende kynologische opleidingen van de Raad van Beheer afgerond KK1, KK2 en E&B en ben nu aspirant keurmeester. Ik hoop dit jaar mijn eerste rasexamen te kunnen afleggen. Daarnaast heb ik via Dogvision diverse modules afgerond op het gebied van gedragstherapie

 

 

Betekenis kennelnaam

De Shaman Tree komt uit de Siberische mythologie. De Shaman Tree (boom van de sjaman) staat voor: wortels: verleden, stam: heden en bladerdak met taken: toekomst.

 

Eerste Siberian Husky sinds?

2002

 

Waarom Siberian Husky’s?

De Siberische husky met zijn vrije en eigenzinnige karakter past goed bij mijn eigen excentrieke karakter. Daarnaast zijn het natuurlijk prachtige sportieve honden, die ongeacht het weer altijd in zijn voor een activiteit.

 

Sinds wanneer fok je?

In 2010 is ons eerste nestje geboren

 

Wat zijn de reden van het fokken?

Mijn Siberian Husky’s breng ik met veel plezier uit op shows in binnen- en buitenland met veel uitstekende resultaten. Ik ben van mening dat mijn Siberian Husky’s iets toe te voegen hebben aan de populatie en hierom ben ik gaan nadenken over het fokken en heb mij hierin behoorlijk verdiept. In 2010 ben ik als erkend fokker en onder de  officiële kennelnaam gaan fokken.

 

Fokfrequentie?

Ik fok zo nu en dan, heb 5 nesten in de afgelopen 8 jaar gefokt. De planning is 1 (of 2) nestjes per jaar.

 

Aanwezige bloedlijnen?

Mijn lijnen zijn gebaseerd op diverse oudere kennels is de Verenigde Staten (USA): Karnovanda, Of The Midnight Sun, Kaila en Topaz. Deze lijnen heb ik verworven zowel via Europese kennels: Siberian Lady en Hydrargium, als rechtstreeks in Amerika via de Livewire kennel.

 

Wordt met de honden gewerkt?

Bij de juiste temperaturen beoefenen wij recreatief het steppen.

 

Wordt met de honden geshowd?

Ja, behoorlijk intensief en met goede resultaten

Shamantree logo website
Contactinformatie
Natalie van Burik
Heinenoord
info@shamantree.nl
www.shamantree.nl