Lezing Titerbepalingen GEANNULEERD

Wegens de verplichting om een algemene ledenvergadering vier weken voorafgaand aan de vergadering uit te schrijven, heeft het bestuur besloten de lezing te annuleren. De vergadering is verplaatst naar 28 juni 2018.

Uitnodiging

Jaarlijks organiseert de Siberian Husky Klub voor Nederland, voorafgaand aan haar algemene ledenvergadering een lezing voor leden en geïnteresseerden. Dit jaar hebben wij dhr. Hans van Brussel, werkzaam bij NML Health, bereid gevonden ons te informeren over titerbepalingen. Een nieuwe term is inmiddels ingeburgerd: ‘titeren’; dat betekent: bepaling van de titer van antistoffen in het bloed. De titer van antistoffen in het bloed is de hoogste verdunning waarbij deze antistoffen nog aantoonbaar zijn.

Honden kunnen net als mensen, vatbaar zijn voor bepaalde ziekten die worden overgedragen door virussen en bacteriën. Ter bescherming tegen deze indringers heeft het lichaam een aantal verdedigingsmechanismen. De eerste barrières zijn de huid en de slijmvliezen die o.a. in de luchtwegen en darmen zitten. Ook speeksel en maagzuur zorgen ervoor dat bepaalde ziekteverwekkers worden opgeruimd. Daarnaast zitten er in het bloed witte bloedcellen die door het lichaam reizen en indringers aanpakken die toch door de eerste barrières zijn doorgedrongen.

Titerbepaling is het ultieme middel om te testen of je hond beschermd is tegen besmettelijke en dodelijke ziekten, het juiste moment van een vaccinatie te bepalen en/of overbodige vaccinaties te voorkomen. Zeker bij gelegenheden waar veel honden samenkomen zoals op shows, wedstrijden, hondenscholen of vieze uitlaatveldjes wil je niet dat je dier iets oploopt. Het stickertje in het paspoort van je hond zegt niets over de mate van bescherming.

 

Aan welke vaccinaties moet je denken? 
We hebben het over vaccinaties tegen Hondenziekte (Canine Distemper Virus of CDV), Besmettelijke Leverontsteking (Canine Adeno-2 Virus of CAV-2; ook tegen CAV-1), Parvo (Canine Parvo-2 Virus of CPV-2), Ziekte van Weil (Leptospirose), Kennelhoest (Parainfluenza Virus [Pi] met of zonder de Bordetella bronchiseptica bacterie [Bb]) en Hondsdolheid (Rabiës Virus of RV).

Wil jij je laten informeren over titeren? Dan is dit jouw kans. Verbreed je kennis, ga in discussie en stel je vragen. Neem ook een inentingsboekje mee! Meld je aan via de website op www.shkn.nl.
Zondag 3 juni 2018 – aanvang 11:00 uur – DogCenter, Kerkwijk
DogCenter

  • Jan Stuversdreef 4, 5315 NZ Kerkwijk
  • 0418 514 551